Proizvodi > Cementni lepkovi

MATOX 208F – cementni lepak za stiropor (Standard)


MATOX 208F se koristi za lepljenje stiropor ploča. Vodootporan je i vodonepropustljiv. Otporan je na mraz i dobro prijanja za različite podloge (nema klizanja elemenata). Otvoreno vreme za ugrađivanje iznosi do 90 minuta.


Priprema

Priprema se za upotrebu mešanjem sa vodom u približnom odnosu 3:1, pomoću sporohodnog mešača, do potpune homogenizacije. Mešavinu treba ostaviti da odleži 10 do 15 minuta, pa ponovo promešati pred ugrađivanje. Prema potrebi izvršiti korekciju gustine pažljivim dodavanjem vode uz istovremeno mešanje.

Nanošenje

MATOX 208F se nanosi na izolacione ploče (stiropor, mineralna vuna) trakasto, duž ivica, i poprečno na dva do tri mesta u debljini i širini trake od 1 do 3 cm. Sledi tiplovanje ploča i armiranje staklenom mrežicom. Armiranje se vrši 2 do 3 dana od postavljenja ploča. Lepak se nanosi na površinu u sloju od oko 5mm i vrši se utiskivanje staklene mrežice u sveže naneti sloj lepka. Nakon sušenje, nanosi se završni sloj lepka za potpuno prekrivanje staklene mrežice, debljine 0,5mm. Kada se lepak osuši, vrši se nanošenje podloge i završnog sloja fasadnog dekorativnog maltera.

208f cementni lepak za stiropor

Specifikacija

Obradivost/Workability: > 90 min.
Potrošnja/Coverage: 6-9 kg/m² DEMIT
Mešanje/Mixing ratio: 7-8 litara vode / 25kg
Klizanje/Creep: < 0,5mm Pakovanje/Packaging: vreća 25kg / 25kg sack Skladištenje/Storage: 12 meseci / 12 months

Savet

Koristite MATOX 208F samo pri temperaturi od +5 °C to +25 °C

Povezani proizvodi: